החזקת סכין או אגרופן
עבירת החזקת סכין או אגרופן האיסור על החזקת סכין או אגרופן סעיף 186(א) לחוק העונשין, קובע כי "המחזיק אגרופן או סכין מחוץ לתחום ביתו או
סעיף 6 לפקודת הסמים אוסר, בין היתר, על גידול סמים וזו לשונו: "לא יגדל אדם סם מסוכן, לא ייצר אותו, לא יפיק אותו, לא יכין אותו ולא ימצה אותו מחומר אחר, אלא ברשיון מאת המנהל.
העובר על הוראות סעיף זה, דינו – מאסר עשרים שנים או קנס פי עשרים וחמישה מן הקנס האמור בסעיף 61(א)(4) לחוק העונשין, התשל"ז-1977."
פקודת הסמים אוסרת על גידול סמים, ללא התייחסות למספר השתילים. כלומר, מספיק שגידלתם שתיל אחד של קנאביס או סם מסוכן אחר, עברתם על פקודת הסמים וביצעתם עבירה של גידול.
עם זאת, כתב האישום, ככל שיוגש, יפרט את נסיבות ביצוע העבירה ויש משמעות גדולה לנסיבות הגידול.
עונשו של מי שגידל שני שתילים לצריכה עצמית יהיה שונה מזה שהקים מעבדת סמים לצורך גידול כמות מסחרית של סמים,
למרות שהעונש הקבוע בפקודת הסמים הינו עד 20 שנות מאסר.
מדיניות הענישה בעניין גידול קנאביס כוללת מנעד רחב, המתחיל ממספר חודשי עבודות שירות ועד למספר שנות מאסר מאחורי סורג ובריח.
במקרים מתאימים, יכול בית המשפט להסתפק בענישה מקלה בדמות מאסר על תנאי ובמקרים מסוימים אף להימנע מהרשעה.
ראו למשל את דברי בית המשפט בת"פ (נצ') 13774-03-21 מ"י נ' זינו:
"התייחסותם של המחוקק ושל גורמי האכיפה לעבירות סמים, ובפרט סמים המוגדרים כ"קלים" כסם הקנאביס, עוברת אמנם תמורות בשנים האחרונות, אל הצד המקל, בפרט כאשר מדובר בצריכה לשימוש עצמי או בעבירות סחר בכמויות קטנות, המבוצעות על-ידי צעירים נעדרי עבר פלילי. גם ביחס לעבירות גידול, נקטו בתי המשפט לא אחת, בגישה מקלה יותר ביחס לעבר, כאשר נתנו משקל מכריע לשיקולי שיקום, בעניינם של נאשמים נעדרי עבר פלילי אשר גידלו קנאביס בכמות מסחרית למטרות רווח (ראו למשל בעפ"ג (חי') 28110-10-15 מדינת ישראל נ' עידן דוד (17.12.15)), החלטות שקיבלו ביטוי גם בפסיקת בית משפט זה.
בהחלטת כב' השופט ע. גרוסקופף בבש"פ 8640/20 אבו קרינאת נ' מדינת ישראל (23.12.20) שעניינה אמנם בסוגיית מעצר עד תום הליכים, ולא בענישה, ניתן ביטוי "לגישה המאבחנת" בין קנאביס ובין סמים אחרים, וצוין שם בין היתר:
"… הגם שכמצוות המחוקק קנאביס מוגדר עדיין כסם מסוכן, על כל המשתמע מכך, לא ניתן להתעלם מכך שהיחס החברתי והמשפטי לשימוש בקנאביס, ואף לייצורו, מצוי בתהליכי שינוי… במצב דברים זה, גם כאשר אנו יוצאים מנקודת מוצא לפיה גידול והפקה של קנאביס שלא ברישיון הן פעולות בלתי חוקיות, קשה להוסיף ולהתייחס אליהן כ'רעה חולה' מאותה דרגת חומרה כמו הכנה, יצור והפקה של סמים מסוכנים אחרים." (עניין אבו קרינאת הנ"ל, בפסקה 10). "
להשלמת התמונה בעניין הענישה הלן מספר פסקי דין רלוונטיים המצוטטים מתוך ת"פ 65264-01-20 מ"י נ' מנחם ואח':
שותף מייסד במשרד. עורך דין פלילי, בעל ניסיון וותק עשיר בתחום הפלילי. קצין משטרה בכיר בדימוס, פרש לאחר 28 שנות שירות בדרגת סגן-ניצב. ניסיונו העשיר במשטרה מעניק לו את הכלים הדרושים לליווי אישי ומקצועי של חשודים ונאשמים, הכל בהתאמה למידותיו של כל לקוח, עד להשגת התוצאה האופטימלית עבורו.
עבירת החזקת סכין או אגרופן האיסור על החזקת סכין או אגרופן סעיף 186(א) לחוק העונשין, קובע כי "המחזיק אגרופן או סכין מחוץ לתחום ביתו או
הכנסת הסמים "נייס גיא" ו"חגיגת" לפקודת הסמים לפני שנדבר על הכנסת ה"ניס גאי" וה"חגיגת" לפקודת הסמים, הנה קצת מידע רלוונטי אודות רשימת הסמים המסוכנים והאסורים
ייצוג שוטרים שוטרי משטרת ישראל ניצבים בפני אתגרים רבים, והתקופה האחרונה הפכה את תפקיד השוטר למורכב יותר. הסכם "גג שכר" שהוביל לגל התפטרויות, תקופת הקורונה
*כל המידע הנמסר באתר מיועד למידע כללי בלבד ואינו יכול לשמש או להיחשב כייעוץ / המלצה / חוות דעת מומחה משפטי. אין להסתמך על תוכן אתר זה ללא ייעוץ אישי ואחד על ידי יועץ משפטי לפני קבלת החלטות או נקיטת כל פעולה בנושא. כל המידע נכון בזמן הכתיבה ועשוי להשתנות מעת לעת, בהתאם לשינויים בחקיקה ובפסיקה.
Icons made by smashicons photo3idea-studio / ultimatearm / Zlatko Najdenovski / Freepik from www.flaticon.com