בני זוג שנישאו על פי ההלכה היהודית ומעוניינים להתגרש צריכים לחתום על הסכם גירושין ברבנות כחלק מההליך המקובל וכדי שהגירושין ייכנסו לתוקף. ההסכם מעגן בתוכו את כל ההסכמות שיבואו לידי ביטוי החל מהרגע שבו בני הזוג יהפכו להיות גרושים והוא שם דגש על התנהלות יומיומית עם הילדים המשותפים או על חלוקת הרכוש והכספים שצברו בני הזוג לאורך השנים שבמהלכן חיו ביחד וניהלו משק בית משותף. בנוסף להסכמות זוגיות ומשפחתיות צריכות להיות עילות לגירושין שתהיינה מוכרות על ידי ההלכה היהודית ולשם כך ההסכם צריך להיות מאושר גם ברבנות כדי שהגירושין יהיו תקפים.
החשיבות של חתימה על הסכם גירושין ברבנות
כאמור, זוגות שנישאו דרך הרבנות ותחת התקנות של ההלכה היהודית מחויבים להתגרש גם דרך הרבנות, בנוסף לגירושין שהם יבצעו דרך בית המשפט לענייני משפחה. הסכם גירושין ברבנות יכול להיות דומה ואפילו זהה לחלוטין להסכם הגירושין שיאשר בית המשפט לענייני משפחה ויש זוגות שומרי מסורת שהגירושין דרך הרבנות עבורם הם עניין הרבה יותר מאשר רק פורמלי, אלא מדובר בחובה של ממש. חשוב להבין שעבור זוגות דתיים ושומרי מסורת הרבנות היא סמכות קריטית למגוון רחב של נושאים זוגיים ומשפחתיים ולכן כך או כך הגירושין יהיו חייבים לעבור דרך הרבנות ולבני הזוג יהיה חשוב מאד לנהל את התהליך בצורה תקינה, מסודרת וכזאת שבה לא יהיה שום ערעור על הגירושין.
לקבל ייעוץ אישי ובעקבותיו את ההחלטות הנכונות
אמנם הרבנות היא גוף שלא פשוט להתנהל מולו ולכן חשוב מאד לקבל ייעוץ פרטני לפני שמתחילים להניע את התהליך של גיבוש הסכם גירושין ברבנות, להבין מה המשמעויות של כל פעולה שמבצעים, של כל החלטה ושל כל סעיף בהסכם המתהווה. רק כך אפשר לקבל החלטות כדי שהגירושין יהיו תקפים, מסודרים, נכונים וכאלה שיקבלו תוקף גם מבית המשפט לענייני משפחה וגם מהרבנות.
בכל שאלה שיש לכם בנוגע לגירושין פנו לעורך הדין גיורא מלול, בעל ניסיון רב וידע נרחב בכל מה שצריך לדעת.