גירושין יכולים להתבצע בהסכמה של הצדדים או בשל רצון חד צדדי של מי מבני הזוג. כאשר מדובר בבני זוג שנישאו כדת וכדין על פי כללי ההלכה היהודית עליהם להתגרש בצורה רשמית ומסודרת בבית הדין הרבני ובמידה ואחד מהם אינו מסכים לגירושין יש להגיש תביעת גירושין בבית הדין הרבני על מנת להתקדם בתהליך הגירושין. אמנם כיום נהוג לבצע את על התהליך אך ורק בבית המשפט לענייני משפחה, לרבות הליך של יישוב סכסוך וניהול המשא ומתן אך בסופו של דבר יש הכרח לקבל גט מבית הדין הרבני ומכאן החשיבות של התקדמות גם בנושא זה.
מה התהליך של הגשת תביעת גירושין בבית הדין הרבני?
כאמור, כאשר מדובר בגירושין ברצון ובהסכמה אמנם יהיה צורך בקבלת גט מבית הדין הרבני (במידה ונישאו בני הזוג בטקס דתי) אך לא צריך יהיה להגיש תביעת גירושין בבית הדין הרבני. התביעה תוגש רק במידה ובן או בת הזוג לא מסכימים לגירושין ואז יש לטפל בעניין זה על פי דרישות ההלכה. חשוב לדעת שסמכויות בית הדין הרבני חלות על בני זוג יהודיים, בין אם הגירושין עומדים להתרחש בישראל ובין אם במדינה אחרת. לבית הדין יש מגוון סמכויות והן תבואנה לידי ביטוי על פי המקרה שעל הפרק והנסיבות הייחודיות שלו.
החשיבות של קבלת ייעוץ מעורך דין גם בנושא של סמכויות בית הדין הרבני
בני זוג שמנהלים חיים חילוניים אך נישאו דרך הרבנות לא תמיד יודעים שלבתי הדין הרבניים יש סמכויות במקרים של גירושין. כאשר פונים לעורך דין שיש לו את הידע והניסיון בליווי זוגות בגירושין הוא ינחה מתי הזמן או הנסיבות המתאימות להגשת תביעת גירושין בבית הדין הרבני ואיך לנהל את חוסר ההסכמה והמחלוקות בין בני הזוג. מכאן שחשוב מאד להבין מראש מה עומד לקרות בתהליך וכך לקבל את ההחלטות הנכונות.
עם עורך הדין גיורא מלול תדעו ותרגישו שאתם בידיים טובות, אמינות מקצועיות לאורך כל תהליך הגירושין.