כאשר בני זוג מתרגשים יש לא מעט נושאים שהם צריכים לדון בהם ולקבל החלטות בנוגע אליהם. אחד מהם הוא הנושא המורכב של מזונות ויש מי שיגיד שזה נושא נפיץ וטעון. הורים רבים שמתגרשים רואים בדמי המזונות רווח כלכלי שירוויח אחד מהם דרך ההורה השני וכך הנושא של קביעת הסכום והתשלום שלו הופכים למלחמה של ממש. בפועל חשוב מאד לזכור שמדובר בסכום כסף שמיועד כדי לייצר שוויוניות מבחינת ההוצאות של גידול הילדים בין ההורים. תביעת מזונות תוגש לבית המשפט לענייני משפחה במידה ותשלום המזונות לא מבוצע או שיש עיכוב כזה או אחר בהעברת התשלום.
מה התהליך של הגשת תביעת מזונות?
כאמור, במידה ותשלום המזונות לא מועבר בצורה רציפה הרי שיש כאן הפרה של הסכם הגירושין. מכיוון שמדובר בהסכם בעל תוקף משפטי שקיבל את אישור בית המשפט לענייני משפחה ואין להפעיל שיקול דעת בשום סעיף שלו – הרי שהדרך לקבל את סכם הכסף שנקבע כדמי מזונות תהיה דרך הגשת תביעת מזונות לבית המשפט. גם אם הסכם הגירושין ברור ומפורש עדיין חשוב מאד לקבל ייעוץ מעורך דין קודם להגשת התביעה, בין אם יהיה זה עורך הדין שליווה את הגירושין והוא מכיר את המקרה ואת בני הזוג ובין אם מדובר בעורך דין אחר שעוסק בדיני משפחה ויוכל לסייע באופן נקודתי.
החשיבות של עמידה בכל תנאי הסכם הגירושין
חשוב מאד להבין שהסכם הגירושין הוא הסכם משפטי לכל דבר ועניין ובעצם מופיעות בו כל ההסכמות שאליהן הגיעו בני הזוג לאורך המשא ומתן שלהם. לאף אחד מהם אין את הזכות להחליט האם הוא מבצע את המוטל עליו או שלא והוא מחויב להסכם כלשונו. הגשת תביעת מזונות היא מה שצריך לעשות במידה ותשלום המזונות לא מתבצע כנדרש וחשוב לנהל רישום על מנת לדעת בדיוק בכמה זמן מתעכב התשלום.
גיורא מלול, עורך דין מקצועי ומנוסה העוסק בדיני משפחה ותחומים נוספים הוא הכתובת שלכם לקבלת ייעוץ פרטני בכל נושא שהוא כדי שתוכלו לקבל החלטות מושכלות.
תביעת מזונות רטרואקטיבית
תשלום דמי מזונות הוא לא עניין שנתון לשיקול דעתו של מי הבני הזוג שהתגרשו ויש לבצע את התשלום בצורה רציפה, שוטפת ותקינה ללא הפסקה בדיוק על פי הסכם הגירושין שנקבע ונחתם. ישנה אפשרות להגיש תביעת מזונות רטרואקטיבית במידה וההורה שאמור לשלם לא עשה את זה וכמובן שצריך יהיה להוכיח שהתשלום לא התקבל ממנו כפי שהוא התחייב בהסכם. גם כשנדמה שמדובר בתביעה שיהיה קל להוכיח ולהראות שהיא מוצדקת – חשוב מאד לקבל ייעוץ פרטני של עורך דין לפני שמגישים את התביעה ולקבל ממנו את חוות דעתו המקצועית בנוגע לעצם התביעה ולהשלכות שלה.
מה כדאי לדעת על הגשת תביעת מזונות רטרואקטיבית?
על פי החוק ניתן להגיש תביעת מזונות רטרואקטיבית שבע שנים אחורה אך כמובן שהעדיפות היא לא להגיע מלכתחילה למצב שבו אותו הורה ממשיך להתנהג כרגיל גם אם ההורה השני לא שילם לו מזונות לאורך שבע שנים ארוכות. חשוב מאד להיות עם האצבע על הדופק כל הזמן ולדעת בדיוק מדי חודש שהתשלום הועבר לחשבון הבנק או שולם בדרך שעליה הוסכם בהסכם הגירושין. גם פרק זמן של כמה חודשים אמור להדליק נורה אדומה בנוגע להנהלות של אותו הורה ולכן כל פרק זמן שבו לא הועבר התשלום יהיה פרק הזמן שבו אפשר יהיה לדרוש את התשלום באופן רטרואקטיבי.
החשיבות של קבלת ייעוץ מעורך דין
כאמור, גם אם קל להוכיח שתשלום המזונות לא הועבר במשך אותו פרק זמן עדין חשוב מאד לפנות לעורך דין ולקבל ייעוץ פרטני בנוגע לכדאיות או ההיתכנות של הגשת תביעת מזונות רטרואקטיבית או לדרך הנכונה שבה יהיה כדאי וצריך להתנהל. רק כך אפשר לקבל החלטות נכונות ונבונות שתהיינה מותאמות אישית לזוג ההורים ולסיטואציה הספציפית שהם נקלעו אליה. אחרי קבלת הייעוץ עורך הדין יגיש את התביעה וילווה את ההורה עד לסיומו של העניין והעברת התשלום כנדרש.
בכל שאלה או בירור שקשורים למזונות וגירושין פנו לעורך הדין גיורא מלול. מקצועי, מנוסה, מציע יחס אישי והקשבה מלאה לכל פונה.