נהיגה בשכרות

עורך דין נהיגה בשכרות הוא הדבר החשוב ביותר עבור מי שנתפס נוהג בשכרות אם רישיון הנהיגה שלו חשוב לו!

מיהו שיכור?

סעיף 64ב לפקודת התעבורה קובע כי שיכור הוא אחד מאלה:

  1. מי ששותה משקה משכר בעת נהיגה או בעת שהוא ממונה על הרכב.
  2. מי שבגופו מצוי סם מסוכן או תוצרי חילוף חומרים של סם מסוכן.
  3. מי שבגופו מצוי אלכוהול בריכוז גבוה יותר מהריכוז שקבע השר, בהתייעצות עם שר הבריאות ובאישור ועדת הכלכלה של הכנסת, וחזקה שריכוז זה היה בגופו בשלוש השעות שקדמו לנטילת דגימות הנשיפה, השתן או הדם, כל עוד לא הוכח היפוכו של דבר.

האם ניתן לשתות אלכוהול לפני נהיגה? כמה אלכוהול אפשר לשתות לפני נהיגה?

להבדיל מנהיגה תחת השפעת סמים, החוק אינו אוסר על נהיגה תחת השפעת אלכוהול אלא מגביל את ריכוז האלכוהול בגוף.

לא כל נהיגה תחת השפעת אלכוהול תיחשב כשכרות עפ"י החוק, ולכן החוק קובע רף לכמות המותרת לשתייה לפני נהיגה.

לא ניתן לקבוע באופן ודאי כמה אלכוהול מותר לשתות לפני נהיגה, שכן הדבר תלוי בפרמטרים רבים: משקל, גובה, גיל, תהליכי עיכול וספיגה שונים, כמות האלכוהול והריכוז של האלכוהול במשקה ועוד.

המלצתנו כמובן היא להימנע משתיית אלכוהול אם בכוונתך לנהוג. אם בכל זאת שתית, עדיף שתתן למישהו אחר לנהוג או שפשוט תזמין מונית.

מה ריכוז האלכוהול המותר בחוק?

תקנות התעבורה קובעות כי אם נהגת או הנעת את הרכב ובבדיקה נמצא כי ריכוז האלכוהול בגופך עלה על 240 מיקרוגרם בבדיקת ינשוף, אז תהיה צפוי להזמנה לדין וכתב אישום בגין נהיגה בשכרות (בבדיקת דם מדובר ב-50 מ"ג ב-100 מ"ל דם).

הכמות המותרת לנהג "הרגיל" גבוהה מהכמות המותרת לנהגים מ"אוכלוסיה מיוחדת".

לנהג שנופל תחת קטגוריה של "אוכלוסיה מיוחדת" החוק מגביל את ריכוז האלכוהול בגוף ל-50 מיקרוגרם בלבד, בבדיקת הינשוף (בבדיקת דם  אם ריכוז האלכוהול גדול מ 10 מ"ג ב-100 מ"ל דם).

על ה"אוכלוסיה המיוחדת" נמנים: נהג חדש, נהג שטרם מלאו לו 24 שנים, נהג ברכב מסחרי או ברכב עבודה שמשקלם עולה על 3,500 ק"ג, נהג רכב ציבורי.

נהיגה בשכרות

מהו רף האכיפה לעבירת הנהיגה בשכרות?

בית המשפט המחוזי בירושלים קבע, במסגרת עפ"ת 25457-04-10 מדינת ישראל נ' עינת מלכה עוזרי, כי רף האכיפה לעבירת הנהיגה בשכרות עמוד על 290 מיקרוגרם, וזה המצב הנכון להיום.

כלומר, במידה ובדיקת ינשוף העלתה שכמות האלכוהול בדמך היא מעל 290 מיקרוגרם, תהיה צפוי לקבל כתב אישום בעבירה של נהיגה בשכרות.

האם חייבים לבצע בדיקת ינשוף?

בניגוד לבדיקת נשיפון שאין חובה לבצעה, סירוב, התחמקות או חוסר שיתוף פעולה לבדיקת ינשוף  תוביל למסקנה שיש לראות בנהג כמי שנהג בשכרות, ועל כן המלצתנו היא לשתף עולה עם השוטרים ולא לסרב לבדיקה.

במידה ובכל זאת היה סירוב – עורך דין מומחה בעבירות נהיגה בשכרות יבדוק את נסיבות הסירוב. בנסיבות מסוימות, כאשר יש קושי רפואי בנשיפה, על פי נהלי המשטרה יש להציע לנהג אפשרות של בדיקת דם. רק אם הנהג יסרב לבדיקת הדם יראו בו כמי שנהג בשכרות.

מה העונש הצפוי בגין נהיגה בשכרות?

העונש המינימלי בחוק בגין עבירת נהיגה בשכרות הוא שלילת רישיון נהיגה לשנתיים בפעם הראשונה. אם הנהג הורשע כבר הנהיגה בשכרות בשנה שקדמה לאותה עבירה העונש לא יפחת מ-4 שנות פסילה.

אם החוק מחייב פסילת מינימום לשנתיים כיצד עורך דין נהיגה בשכרות יוכל לעזור?

כיצד אנחנו שומעים על חברים שהסתבכו בעבירה של נהיגה בשכרות ובכל זאת קיבלו 3 או 4 חודשי פסילה בפועל כאשר יש פסילת מינימום בחוק?

התשובה טמונה בסעיפי העבירה המיוחסים לנהג בכתב האישום.

התביעה נוהגת לייחס בכתב האישום לנהגים את סעיף 62(3) לפקודת התעבורה – זוהי הוראת חיקוק מחמירה שכאמור בצידה פסילת מינימום. ותפקידו של עורך הדין המטפל בתיק יהיה לאתר כשלים בחומר החקירה. הכשלים הראייתיים אותם יאתר עורך דין תעבורה מומחה יובילו לזיכוי/ביטול כתב האישום או לחילופין יוצגו בפני התביעה המשטרתית במטרה להשיג הסדר מקל עבור הנהג.

 

במקרים בהם יתוקן סעיף האישום והנהג יודה בהוראת חיקוק חמורה פחות, הענישה תשתנה בהתאם לפרמטרים שונים כגון: עבר תעבורתי, כמות האלכוהול שנמדדה בגוף הנהג, ותק נהיגה, נסיבות אישיות ועוד.

מתי שוטר יכול לדרוש מנהג לעבור בדיקת דם או שתן?

שוטר רשאי לדרוש מנהג או מממונה על הרכב לעבור בדיקת דם או שתן בנסיבות בהן הרכב היה מעורב בתאונת דרכים או שלשוטר יש חשד סביר שהוא שיכור או תחת השפעת סמים.

קיומו של "חשד סביר" יבחן בהתאם לנסיבות, בכל מקרה בנפרד. למשל הצהרתו של נהג בפני השוטר כי השתמש בסמים או התנהגות מחשידה כמו נסיעה בזיגזג מקימים "חשד סביר".

עורך דין מומלץ נהיגה בשכרות

במידה והוגש נגדך כתב אישום בנהיגה בשכרות, מומלץ מאוד לפנות באופן מיידי לעורך דין מומחה בתחום התעבורה.

עורך דין נהיגה בשכרות הבקיא ברזי החקיקה והפסיקה יוכל לייעץ אותך וללוות אותך בכל שלב, וזאת במטרה להשיב אליך את רישיון הנהיגה שלך במהרה.

למשרדנו ניסיון רב בעבירות תעבורה, לרבות הצלחות בתיקי נהיגה בשכרות.

עורכי הדין במשרד הינם קציני משטרה לשעבר ומכירים את המערכות משני הצדדים.

בנוסף להכרה רבת שנים עם המשטרה, בתי המשפט, החוק והפסיקה, יש לנו הכרות מעמיקה עם נהלי המשטרה השונים, העשויים להוביל לזיכויים בתיקים מסוימים ולהסדרים מקלים בתיקים אחרים.

לייעוץ ראשוני ללא התחייבות חייגו אלינו כבר עכשיו.

דילוג לתוכן